Olgunluk Sınavı Nedir

Olgunluk sınavları Osmanlı döneminde ilk kez Mektebi Sultani’de (Galatasaray Lisesi) 1869″²da uygulanmaya başlandı. 1955'te olgunluk sınavı yerine lise bitirme sınavları getirildi. 1974'te ise ÖSYM’nin kurulmasından itibaren kaldırıldı.

YGS Yerine Getirilecek Yeni Sınav "Olgunluk Sınavı”

YÖK Başkanı Özcan, şunları söyledi: "YGS'yi kaldırıp yerine Olgunluk Sınav'ını getiriyoruz. Böylece lise bitirme sınavını getirip ortaöğretim  başarı puanını da bu sınavın sonucundan alacağız. Bu sınavı  MEB yapacak, biz sadece  LYS yapacağız. Öğrenciler lise  son sınıfta "˜lise bitirme sınavı'na girecekler bu sınav öğrencinin lisede gördüğü derslerle ilgili olacak. Eğer hazırlıklarımızı yapabilirsek bu sınavda açık uçlu soru da sorabiliriz.

İşte o zaman öğrencinin lise eğitimini desteklemiş oluruz. Öğrenciler bu sınavı geçmeden üniversiteye gidemeyecekler. Bu sınavı geçen öğrenciler LYS'ye katılıp tercih yapabilecekler. Sınavın bize bir faydası da öğrencinin hangi dersten başarılı olduğunu göreceğiz. O zaman belki LYS'de de öğrenciyi buna göre yönlendireceğiz. Ama tekrar söyleyeyim bundan sonra top MEB'dedir.

İlerleyen zamanda öğrencileri aynı  gün sınav yapmayıp randevu sistemiyle sınav yapacağız. Ve bir de IB,  SAT gibi sınavlarla da üniversitelere öğrenci alacağız.”

Olgunluk Sınavı ile ilgili olarak; "Olgunluk Sınavının Sakıncaları, olgunluk sınavının sakıncaları,  olgunluk sınavının sakıncalı yanları, olgunluk sınavının öğrenciye etkisi, olgunluk sınavının eksikleri,  olgunluk sınavının eğitime olumlu ve olumsuz etkileri,  olgunluk sınavının eğitime etkileri,  olgunluk sınavının eğitime yansımaları nasıl olur, olgunluk sınavının faydaları nelerdir,  olgunluk sınavının olumsuz etkileri neler olabilir, 2011 Olgunluk Sınavı, Olgunluk Sistemi Nedir, Yeni Sınav Sistemi Olgunluk Sınavı, Olgunluk Sistemi Nedir, Olgunluk Sınavına Kimler Girecek, Olgunluk Sınavı Ne,Olgunluk, ÖSYM-Olgunluk Sınavı" gibi konularda bilgileri bulabilirsiniz.