2013 Emekli Maaş Zamları Belli Oldu

Yaklaşık 2 milyon emekli Ocak 2013 tarihinde intibak zammı alacak. Çalışmalar tamamlandı, her emeklinin zammı belli oldu. En yüksek intibak artışı 322 lira...

Emeklilerin intibak zammı için geri sayım başladı. Yaklaşık 2 milyon emeklinin yararlanacağı intibak zammı, Ocak 2013'ten itibaren maaşlara yansıyacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, intibak zammı çalışmalarını tamamladı. Her emeklinin alacağı zam belli oldu. Ne kadar zam alacağını merak eden emekliler için ise TAKVİM, uzmanlarına kuruşu kuruşuna hesaplama yaptırdı.

TAKVİM'in yayınladığı tablolara bakan emekliler, ne kadar zam alabileceğini görebiliyor. Zamlarını tablolarımızdan öğrenen emekliler, sorularını ise telefonla iletiyor. İşe bazı sorular ve yanıtları:

2000'den önce Bağ-Kur'dan emekli oldum. İntibak zammı alacak mıyım? Cengiz A.

İntibak zammı kapsamında bulunmuyorsunuz. 2000 yılından önce emekli olan ya da başvurusunu yapmış SSK'lılar ile 1 Mart 2002 ile 30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emeklilik dilekçesi veren ya da emekli aylığı bağlanan Bağ- Kur'lulara intibak zammı verilecek.

Ben ve kızım, eşimin maaşını alıyoruz. İntibak zammı bize de yansır mı? Emine S.


2000 yılından önce emekli olan veya emeklilik başvurusunda bulunan vefat etmiş SSK'lıların yakınları ile 1 Mart-30 Mayıs 2002 arasında emekli olan veya başvuruda bulunmuş olan vefat etmiş Bağ- Kur'luların yakınları intibaktan faydalanabiliyor. Bu şartlar size de uyuyorsa, intibak zammından yararlanırsınız.

Gösterge rakamım sizin tablolarınızdakilerin çok altında. Bunun sebebi nedir? Ne yapmalıyım? Kadriye F.

Eğer gösterge rakamınız çok düşük kalmışsa güncellenmiş demektir. Yeni gösterge rakamınızı, size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüğünden öğrenebilirsiniz. Ayrıca e-Devlet şifrenizle internetten de bu bilgiyi öğrenmeniz mümkün.

İntibak zammında prim günü önemli mi? Zamlar ne kadar? Naci S.


Zamların miktarı derece, kademe ve gösterge kadar prim gün sayısıyla da çok ilgili. Prim gününe göre en yüksek zam miktarı belli. Fakat sizin kademe ve göstergelerinize göre bu miktarlar değişebiliyor. 3 bin 600 gün prim ödeyen ve en yüksek göstergeden emekli olanlara 118 lira zam verilecek. 5 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanlara ise 149.5 lira zam yapılacak. 6 bin gün prim ödeyen ve tavandan emekli olanların maaşına 174 lira, en üst göstergeden emekli olan 7 bin 400 gün çalışanın maaşına 212 lira zam yapılacak. 9 bin gün prim ödeyen ve en üst göstergeden emekli olanlar 247 lira fark alacak. Bu gösterge ve prim gününün üzerinden emekli olanlara ise 322 liraya kadar zam verilecek.

2000 yılının Nisan ayında emekli oldum. İntibak zammı alabilecek miyim? Faruk T.

Eğer emeklilik başvurunuzu 2000 yılından önce, en son 31 Aralık 1999 tarihinde yapmışsanız, intibak zammı alabileceksiniz. 2000 yılında emekli olmuş olsanız bile, başvuru tarihiniz 2000 öncesi ise intibaktan yararlanabileceksiniz.

12 yıl çalıştıktan sonra malulen emekli oldum. Prim gün sayım çok düşük. İntibaktan faydalanabiliyor muyum? Ahmet S.

2000 yılından önce emekli olan veya emeklilik başvurusu yapan tüm SSK'lılar ile 1 Mart 2002-30 Mayıs 2002 arasında emekli olan veya başvuru yapan tüm Bağ-Kur'lular intibak kapsamında. 

7400 VE 5000 PRİM GÜNÜNDEN EMEKLİ OLANLAR İÇİN İNTİBAK FARK TABLOLARI (Sayfa 2 ve 3) 

Yaklaşık 2 milyon emekli Ocak 2013 tarihinde intibak zammı alacak. Çalışmalar tamamlandı, her emeklinin zammı belli oldu. En yüksek intibak artışı 322 lira...



7400 prim gününden emekli olan ne kadar intibak farkı alacak

5000 prim gününden emekli olan ne kadar intibak farkı alacak

Hastane Randevu