2012 YGS'ye sedye ile girdi

Konya'da geçirdiği trafik kazası sonucu sağ ayağı ve sol el bileği kırılan 19 yaşındaki Mustafa Demir, tedavi gördüğü hastaden ambulansla YGS'ye girdiği okula getirildi. Salonda sedye üzerinde soruları cevaplayan Demir, sınavdan sonra tekrar hastaneye götürüldü.

Cemil Keleşoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Mustafa Demir, geçen pazartesi günü merkez Meram İlçesi Mevlana Caddesi'nde motosikletiyle arkadaşının doğum günü partisine gittiği sırada, bir otomobille çarpıştı. Kazada sağ ayağı ve sol el bileği kırılan Demir, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bir yıldır üniversite sınavlarına hazırlanan Mustafa Demir, tedavisi devam ettiği için ambulansla hastaneden alınıp YGS'ye gireceği Mareşal Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'na getirildi. Sedye ile 3'üncü kattaki diğer öğrencilerle sınava gireceği salona alınan Demir, burada sedye üzerinde sorularını cevapladı. Demir, sınav sonunda yeniden ambulansla tedavi gördüğü hastaneye götürüldü.

Sınav çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Mustafa Demir, polis olmak istediğini belirtti. Sınavının iyi geçtiğini ifade eden Demir, "Çok şükür sınav iyiydi. Biraz zorlandım. Ama inşallah beklediğim gibi olur" dedi.

Çarpan sürücü de yalnız bırakmadı

Mustafa Demir'in motosikletiyle çarpıştığı otomobilin sürücüsü makina mühendisi Muhittin Özyalvaç da genci sınav günü yanlız bırakmadı. Kazanın ardından Demir'i hastaneye götürdüğünü belirten Özyalvaç, "Allah'a çok şükür hayati tehlikesi yoktu. Bugün de sınavı vardı. Yanında olduk, yalnız bırakmadık. ÖSYM'ye özel derslik için telefonla başvurduk, ancak evrakları yetiştiremedik. Ama bu şekilde yetiştirdik" dedi