2012 LYS Tercih Kılavuzu

2012 LYS Tercih Kılavuzu sayfasında Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (YGS ve LYS Tercih Kılavuzu) Bölüm puanları, tercih koşulları, kılavuzun yayımlanma tarihi ve diğer ayrıntıları bulabilirsiniz.

012 YGS ve LYS Tercih kılavuzu ve tercih işlemleri ile ilgili sayfa, kılavuz, bağlantı ve güncel gelişmeleri bu sayfadan takip edebilirsiniz… Tercihlerin 2012 Temmuz ayının ortalarında başlaması bekleniyor.

Bir önceki yılda (2011) tercih süreciyle ilgili ayrıntılı bilgiler şöyle:

011 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu (YGS ve LYS Tercih Kılavuzu) yayımlandı. Tercihler 25 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM’den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

2011-ÖSYS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihi saat 17.00’de sona erecektir.

2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu 20 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yayımlandı. Adaylar, isterlerse kılavuza ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecekler veya başvuru merkezlerine gönderilmiş olan basılı kılavuzu yerinde inceleyebileceklerdir. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır. İşte 2011 YGS ve LYS Tercih Kılavuzu…

2011 YGS ve LYS Tercih kılavuzu ile ilgili pdf uzantılı dosyaları aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz…

Genel Bilgiler

Tablo 3a

Tablo 3b

Tablo 4

Tablo 3a, Tablo 3b Ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul Ve  Açıklamaları

Tablo 5

Tablo 5'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul Ve Açıklamaları

Tablo 6a

Tablo 6b-1

Tablo 6b-2

Tablo 6b-3

Tablo 6b-4

Tablo 6c

Tablo 7

Tablo 8

Yukarıdaki dosyaları açmak için bilgisayarınızda Acrobat Reader programının yüklü olması gerekir. Acrobat reader programını adobe.com/reader sitesinden indirebilirsiniz…