İstanbul'da Görülmesi Gereken En İyi 15 Yer

İstanbul, Türkiye - Görülmesi Gereken En İyi 15 Yer - Antik Kent Konstantinopolis.

İstanbul, Türkiye - Antik Roma İmparatorluğu Konstantinopolis Şehri'nde görülecek en iyi yerler

İstanbul'da Görülmesi Gereken En İyi 15 Yer

İstanbul'da Görülmesi Gereken 15 Yer - Youtube Video

Lütfen Youtube "World Guide" kanalımıza kanalımıza abone olun youtube.com/c/WorldGuide

1. Hipodrom - Sultanahmet Meydanı

Hippodrome - Sultanahmet Meydanı


Konstantinopolis Hipodromu, Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan Antik Konstantinopolis'in spor, sosyal merkezi olan bir Bizans mimarisi ve sirkiydi.
Bugün, İstanbul Türk şehri Sultanahmet Meydanı adında, orjinal yapısının birkaç parçasını barındıran bir meydan. Hipodrom - Sultanahmet Meydanı 24 saat açıktır.
Hipodrom'un güney ucu, hipodromun kavisli kürsü olan Sphendone tarafından işgal edildi ve alt kısmı hala hayatta kaldı.

Hippodrome Uzunluğu Ne Kadar?

Konstantin Hipodromu yaklaşık 450 m (1.476 ft) uzunluğunda ve 130 m (427 ft) genişliğindedir. Standları 100.000 seyirci alabiliyordu.

Hippodrome'ı Kim İnşaa Etti?

İlk Hipodrom, şehir Bizans olarak adlandırıldığında inşa edildi ve ılımlı bir taşra kasabasıydı. MS 203'te İmparator Septimius Severus şehri yeniden inşa etti ve duvarlarını genişletti; bir hipodromla, araba yarışları ve diğer eğlence alanlarının arenalarıyla donatıldı.

2. Aya Sofya

Aya Sofya


Ayasofya, eski Yunan Ortodoks Hristiyan ataerkil katedrali, daha sonra bir Osmanlı imparatorluk camisi ve şimdi de İstanbul, Türkiye'de bir müzedir. MS 537’de Orta Çağ’ın başında inşa edilmiş, özellikle devasa kubbesiyle ünlüydü.
Ayasofya, Bizans mimarisine sahipti ve mimarları, Milet İsidorları olan Trades Anthemius'u. Ayasofya, 1 Şubat 1935’te müzeye dönüştürüldü. Müze, Pazartesi hariç her gün 09:00 - 17:00 arasında açık.

Ayasoya'nın Anlamı Nedi?

Ayasofya, katedral olarak inşa edilmiş kubbeli bir anıt ve şimdi İstanbul, Türkiye'de bir müze. Kredi: Tatiana Popova Shutterstock. Adı “kutsal bilgelik” anlamına gelen Ayasofya, aslen altıncı yüzyılda Konstantinopolis'te (şimdi İstanbul, Türkiye) bir katedral olarak yapılmış kubbeli bir anıttır.

Ayasofya'yı Kim Yaptırdı?

Ayasofya, beş yıl içinde 532'den 537'ye, İmparator Justinian I'in emirlerine göre inşa edildi ve Milet İsidore tarafından tasarlandı. Türkler, 1453'te Konstantinopolis'i (İstanbul) fethettikten hemen sonra, Ayasofya camiye çevrildi.

3. Mavi Cami - Sultan Ahmet Camii

Mavi Cami - Sultan Ahmet Camii


Sultan Ahmed Camii, İstanbul, Türkiye'de bulunan tarihi bir camidir. Popüler bir turistik site olan Sultan Ahmed Camii, bugün cami olarak çalışmaya devam ediyor; erkekler hala namaz kılmaya başladıktan sonra caminin yemyeşil halısını dua ediyorlar.
Sultan Ahmed Camii, 1609-1616 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu Ahmed tarafından yaptırılmış ve 1616'da açılmıştır. Kubbe yüksekliği (dış): 43 m (141 ft) ve mimarı Sedefkar Mehmed Ağa'dır.

Sultanahmet Camii neden bu kadar ünlü??

Mavi Cami. Mavimsi iç dekorasyonu nedeniyle pek çok turist tarafından Sultanahmet Camii olarak bilinen Sultan Ahmed Camii, eski şehir merkezinde Bizans Hipodromu'nun yanında duran İstanbul'un en önemli camisidir.

Sultanahmet Camii'ne Hangi Kıyafetle Girilir?

Uzun bir elbise veya uzun bir pantolon giyin - Sultanahmet Camii'ne girmek için bacakların kapatılması gerekir. Omuzlarınızı örtün - Aşırı ısırık spagetti kayışları, tüp üstleri veya tank üstleri yok.

4. Topkapi Sarayi

Topkapi Sarayi


Topkapı Sarayı veya Seraglio, İstanbul, Türkiye'de büyük bir müzedir. 15. yüzyılda, Osmanlı sultanlarının asıl ikametgahı ve idari merkezi olarak görev yaptı. İnşaat 1459'da, Fatih Sultan Mehmed'in Konstantinopolis'in fethinden altı yıl sonra emriyle başladı.
Topkapı Sarayı müzesi, salı hariç her gün 09:00 - 17:00 arasında açıktır. Büyüklüğü 592.600 ila 700.000 m2'dir (6.379.000 ila 7.535.000 m²).
Mimarı Mimar Sinan, Sarkis Balyan, Davud Ağa, Acem Ali'dir.

Topkapı Sarayı Harem Nedir?

İstanbul’daki Harem’in bulunduğu Topkapı Sarayı kesinlikle seyahatimin önemli noktalarından biriydi. Bu saray, 15. ve 19. yüzyıllar arasında Osmanlı sultanlarının ikametgahıydı. Harem'in muhafızları olan sarayı aileleri, görevlileri, cariyeler ve kara hadımlarla paylaştılar.

5. Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı


İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Boğaz'ın Avrupa kıyılarında bulunan Dolmabahçe Sarayı, 1856-1887 ve 1909-1922 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun ana idari merkezi olarak görev yaptı.
Dolmabahçe Sarayı Mimari stilleri ' Barok mimari, Neoklasik mimari, Osmanlı mimarisi ve mimarileri Garabet Balyan, Evanis Kalfa.
Müze, pazartesi hariç her gün 09:00 - 16:00 arasında açılıyor.

6. İstanbul Arkeoloji Muzesi

İstanbul Arkeoloji Muzesi


İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Eminönü semtinde, Gülhane Parkı ve Topkapı Sarayı yakınında bulunan üç arkeoloji müzesi grubudur. İstanbul Arkeoloji Müzeleri üç müzeden oluşuyor: Arkeoloji Müzesi Eski İslam Eserleri Müzesi.
Mimari tarzı Neoklasik mimaridir. Osman Hamdi Bey kuruldu 13 Haziran 1891'de.
İstanbul Arkeoloji Müzesi her gün 09:00 ve 19:00 arasında açılıyor.

7. Cagaloglu Hamami

Cagaloglu Hamami

8. Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı


İstanbul'daki Kapalı Çarşı, günde 250.000 ila 400.000 ziyaretçiyi çeken, 61 kapalı caddesi ve 4.000'den fazla mağazası ile dünyanın en büyük ve en eski kapalı çarşılarından biridir. 2014 yılında, yıllık 91.250.000 ziyaretçi ile dünyanın en çok ziyaret edilen turistik yerleri arasında 1. sırada yer aldı.
Hergün açıktır ve II. İstanbul fatih Sultan Mehmed'e adanmıştır.

9. Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı


İstanbul'daki Mısır Çarşısı, Türkiye'nin en büyük çarşılarından biridir. Fatih ilçesinin Eminönü semtinde yer alan otel, Kapalıçarşı'dan sonra en ünlü kapalı alışveriş kompleksidir.
Her sabah 8: 00-7: 00 arasında, sadece Pazar 09: 30-7: 00 arasında açılıyor.

10. Boğaz Turu

Boğaz Turu


Boğaz Turu Ne Kadar Sürüyor?

Full Bosphorus Tour, mükemmel bir Boğaziçi deneyimi sunuyor ve toplamda birkaç saat sürecek. Sadece 25 TL karşılığında bu yolculuk sizi Eminönü'nden Karadeniz'e kadar uzağa götürecek. Her yol yaklaşık 90 dakika sürer çünkü feribot, insanları açıp kapatmak için 5 kısa durak yapar.

11. Taksim Meydanı & İstiklal Caddesi

Taksim Square & Istiklal Avenue


Cumhuriyet Anıtı ile Taksim Meydanı'ndan çıkan Taksim, yoğun bir gece hayatı, alışveriş ve yemek bölgesi. Antika tramvaylar, kentin ana yaya bulvarı olan İstiklal Caddesi boyunca yuvarlanmakta olup uluslararası alışveriş zincirleri, sinemalar ve kafeler içeren 19. yüzyıldan kalma binalarla sıralanmıştır. Yoğun bir ara sokaklar barı, antika mağazaları ve Boğaz manzaralı çatı katlarında yemek yiyebilir.

12. Galata Mevlevihanesi Müzesi

Galata Mevlevihanesi Müzesi


Dini bir düzenin bu tarihi köşkü kültür sergileri ve dönen dans törenleri içermektedir.
Müze, pazartesi hariç her gün 09:00 - 18:00 arasında açıktır.

13. Galata Kulesi

Galata Kulesi


Cenevizliler tarafından Christea Turris olarak adlandırılan Galata Kulesi, Haliç'in Boğaz'la kavşağının hemen kuzeyinde, İstanbul'un Galata / Karaköy semtinde bir ortaçağ taş kulesidir.
Galata Kulesi, 1348 yılında İstanbul'daki Ceneviz kolonisi tarafından yaptırılmıştır.
Mimari tarzı Romanesk mimarlık ve mimarisi Köksal Anadol'dur.

14. Galata Köprüsü

Galata Köprüsü


Galata Köprüsü, İstanbul'da Haliç'i kapsayan bir köprüdür. Özellikle 19. yüzyılın sonundan itibaren köprü, Türk edebiyatında, tiyatroda, şiirde ve romanlarda yer aldı.
E, STFA Construction Co. ve mimar tarafından tasarlanan mühendislik tasarımı, Fritz Leonhardt. Toplam uzunluğu 490 m'dir.