2014 Bedelli Askerlik Yasası Yürürlüğe Girdi

'2014 Askerlik Kanunu İle Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kanundan 1 Ocak 1988 ve bu tarihten önce doğanlar yararlanacak. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 2 ay içerisinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin lirayı defaten ödemeleri gerekiyor. Başvuru gereklerini yerine getirenler temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak.

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sağlık sebebiyle haklarında verilen askerliğe elverişli olmadıklarına dair kararlardan dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulanlar da istekleri halinde yaş şartı aranmaksızın bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yoklama kaçağı ve bakaya durumundakiler de istifade edecek. Yoklama kaçağı ve bakaya durumundakilerin haklarında idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar ise sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları da tahsil edilmeyecek.

Kanun kapsamında toplanan paralar, Savunma Sanayi Destekleme Fonu adına Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nda açılacak hesaba yatırılacak. Bedelin ödenmesine ilişkin usul ve esaslar Millî Savunma Bakanlığı'nca belirlenecek.