SSK Sigortalı Rehberi

İşyerini Bildirmek 506 sayılı Kanunun 8 inci maddesi gereğince işe başlamadan önceişyeri bildirgesini ilgili Sigorta veya Sigorta İl Müdürlüklerinevermek. İşyeri bildirgesi üzerine Sigorta İl veya SigortaMüdürlüklerince yapılan tescile istinaden işyerinin işkolu kodu iletehlike sınıfının işverene tebliğinden sonra işverence işyerine verilenişkolu koduna, yapılan işe uygun olmadığının iddia edilmesi durumunda;
a) İtirazın, işkolu kodu ve tehlike sınıfının işverenetebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığına yapılması
b) İtirazın, işkolu kodu ve tehlike sınıfının işverenetebliğ tarihinden itibaren bir aylık süre geçirildikten sonra yapılmasıdurumunda ise Sigorta veya Sigorta İl Müdürlüklerine yapılmasıgerekmektedir.

Sigortalısını Bildirmek
506 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi gereğince sigortalı işegiriş bildirgelerini sigortalısı işe başlamadan önce ilgili Sigortaveya Sigorta İl Müdürlüklerine vermek. İşyeri inşaat işyeri ise; işebaşlatılacak kimseler için işe başlatıldığı gün, Kuruma ilk defa işyeribildirgesi verilen işyerlerinde ise işe alınan işçiler için en geç biray içinde ilgili Sigorta veya Sigorta İl Müdürlüklerine vermek.

Prim Belgelerini vermek
506 sayılı Kanunun 79. Maddesine istinaden
a) Aylık sigorta primleri bildirgesini ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar
b) Aylık sosyal güvenlik destek primi bordrosunu ait olduğu ayı takip eden ayın sonuna kadar
c) Dört aylık sigorta primleri bordrosunu ait olduğu dönemi takip eden ayın sonuna kadar,
İşyerinin bağlı bulunduğu Sigorta veya Sigorta İl Müdürlüklerine vermek

Belgeleri Teftişe Sunmak
İşyeri kayıtlarını yapılan tebligata istinaden tebligatınalındığı tarihi takip eden günden itibaren 15 gün içinde Sigorta TeftişKurulu Başkanlığının ilgili Grup Başkanlığına sunmak (ibraz etmek)

Primlerini Ödemek
506 sayılı Kanunun 80 inci maddesi gereğince bir ay içindeçalıştırdığı sigortalıların primlerine esas tutulacak kazançlar toplamıüzerinden bu Kanun gereğince hesaplanacak prim tutarlarınıücretlerinden kesmek ve kendisine ait prim tutarlarını da bu miktaraekleyerek en geç ertesi ayın sonuna kadar ilgili Sigorta veya Sigorta İl Müdürlüklerine ödemek.

Aile Bireylerinin Sağlık Yardımlarından Yararlanma Süresi

Hastalanan eş, çocuk, ana ve babaların tedavileri; Kurumca tedavi altına alındıkları tarihten başlayarak altı (6) ayı geçemez. Ancak, tedaviye devam olunursa, malüllük halinin önlenebileceği veya azaltılabileceği sağlık kurulu raporu ile tespit edilirse, bu süre hastanın sağlık durumunun gerektirdiği sürece devam eder.

ssk

ssk
Turkiye-Rehberi.Net Şimdi İndirin

SSK Sigortalı Rehberi Resim Galerisi

ssk

ssk
Turkiye-Rehberi.Net Şimdi İndirin