4A 4B 4C Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır

Emekliliğe hak kazanan 4A 4B 4C'den emekli çalışanlar ne kadar maaş alacaklarını yazının devamında ayrıntılı açıklamalar ve sorgulama ekranlarıyla öğrenebilirler. 4A 4B 4C emekli maaşı hesaplama, emekli maaş sorgulama ve ayrıntıları öğrenmek için yazının devamını okuyunuz.

Şifresiz Olarak Emekli Maaşı Sorgulama

Emekli maaşı sorgulamalarınızı SGK'nın e-SGM hizmet sorgulama ekranlarından ücretsiz öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki ekranda uğruğunuzu seçtikten sonra TC kimlik no, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, Doğum tarihi, Cilt Numarası ve Güvenlik Kodu'nu girmeniz yeterli.

Emekli Maaşı Sorgulama

Sisteme ulaştıktan sonra emekli maaşı sorgulama için öncelikle uyruğunuzu seçiniz. “T.C.” seçiminde bulunursanız, T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, nüfus ilinizi, doğum yılınızı giriniz. Güvenlik kodu kısmına siyah zemin üzerinde bulunan karakterleri giriniz. Emekli maaşı sorgulaması için büyük kısmı halletmiş durumda olacaksınız.

 “Yabancı” şeklinde uyruğunuzu seçtiyseniz, emekli maaşı sorgulama için sisteme girişinizde istenen bazı bilgileriniz değişecektir. Ek olarak sizden “İkamet Tezkere Numarası” istenecek ve bazı bilgilere gerek olmayacaktır. Tüm bilgilerinizi emeklilik maaşı sorgulama için doğru ve eksiksiz bir biçimde doldurunuz. Daha sonra güvenlik kodu kısmına, siyah zemin üzerinde bulunan karakterli girip yine “Sorgula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminizin bitmesi için çok az adım kaldı.

Sisteme giriş yaptıktan sonra, sağ tarafta emekli aylık bilgisi seçeneğini göreceksiniz. Bunu tıklayınız.

SSK yani 4A emekli maaşı sorgulama için “4A Emekli Aylık Bilgisi” seçeneğini tıklayınız.

BAĞ-KUR yani 4B emekli maaşı sorgulama için “4B Emekli Aylık Bilgisi” seçeneğini tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C emekli maaşı sorgulama için “4C Emekli Aylık Bilgisi” seçeneğini tıklayınız.

Böylece emekli maaşı sorgulama işleminiz gerçekleşmiştir. Emekli maaşı sorgulama ile kolaylıkla, maaşınız ile ilgili ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.

E-Devlet Emekli Maaşı Sorgulama

E-Devlet ile emekli maaşı sorgulama yapmak için e-devlet şifresi'ne sahip olmanız gerekmektedir.

E-Devlet şifreniz yoksa, 2 TL karşılığında, kendinize en yakın PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile giderek, bir zarf içinde şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi de aldığınıza göre sıra, emekli maaşı sorgulama için E-Devlet sistemine giriş yapmaya geldi. İlgili linki tıklayarak, daha ayrıntılı bilgi edineceksiniz. Oradaki yönlendirmeler sonucu sisteme gidiniz. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz. "Sisteme Giriş Yap" butonuna tıklayınız. Sol tarafta kalan "E-Hizmetler" sekmesini tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama yolunda karşınıza hizmet listesi gelecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nu bulunuz. Burada emekli maaşı sorgulama yapacaksınız ama hangi kuruma bağlı olduğunuz önemlidir.

e-Devlet şifresi ile emekli maaşı sorgulama için

Şifresiz Emekli Maaş Hesaplama

Emekli Maaşı Hesaplama

SSK yani SGK 4A emekli maaşı sorgulama için “4A hizmetleri adı altında bulunan “4A Emekli Aylık Bilgisi” sekmesini tıklayınız. Böylece E-Devlet ile emekli maaşı sorgulama işleminiz gerçekleşmiştir

BAĞ-KUR yani SGK 4B emekli maaşı sorgulama için “4B Hizmetleri” adı altında bulunan “4B Emekli Aylık Bilgisi” sekmesini tıklayınız.

Emekli Sandığı yani SGK 4B emekli maaşı sorgulama için “4C Hizmetleri” adı altında bulunan “4C Emekli Aylık Bilgisi” sekmesini tıklayınız.

Böylece E-Devlet ile tüm kurumlarda emekli maaşı sorgulama gerçekleştirmiş bulunmaktasınız.

SSK- SGK 4A Emekli Maaşı Hesaplama

SSK- SGK 4A emekli maaşı hesaplama için konu ile ilgili linklerden, yönlendirmeleri takip ederek siteye ulaşmanız gerekmektedir. Daha sonra ise açılan sayfaya SSK sicil numaranızı, T.C. kimlik numaranızı, baba adınızı, nüfus ilinizi ve doğum tarihinizi giriniz. Emekli maaşı hesaplama için girmeniz gereken tüm bilgileri girmiş bulunmaktasınız. "Sorgula" butonuna tıkladığınızda ise emekli maaşı hesaplama işleminizin sonuna gelmiş olacaksınız.

BAĞ-KUR 4B Emekli Maaşı Hesaplama

BAĞ-KUR ya da SGK 4B emekli maaşı hesaplama için konu ile ilgili linklerdeki bilgiler ve yönlendirmeler doğrultusunda, emekli maaşı hesaplama için ihtiyacınız olan uygulamaya ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama uygulamasına yönlendikten sonra T.C. kimlik numaranızı, kurumunuzu ve siyah zemin üzerinde bulunan karakterleri de güvenlik kodu kısmına emekli maaşı hesaplama için girmelisiniz. Daha sonra "Sorgula" butonuna tıklayarak, emekli maaşı hesaplama sonucunuzu görebilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplamada dikkat edilecek olan bazı hususlar vardır. 4B emekli maaşı hesaplama işleminizi bugün> talep etmişsiniz gibi hesaplayan ancak, kesin bir bilgi vermeyen uygulamadır. Emekli maaşı hesaplamasının asıl ve gerçekte alacağınız ücret ancak işe başladıktan sonra belirli olabilir.

Asıl emekliliğinizi talep ettiğiniz durumda, hizmetleriniz ve kayıtlar incelenerek emekli maaşı hesaplama için 5400 günden az kayıtlı bulunan kişiler için emekli maaşı hesaplanamaz. Burada her emekli maaşı hesaplama işlemi ile çıkan sonuç gerçekte almanız gereken bilgileri içermez.

Emekli Sandığı 4C Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli Sandığı yani 4C emekli maaşı hesaplama için konu ile ilgili linklere tıklayarak, emekli maaşı hesaplama uygulamasına ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama ikramiyenizi hesaplama için en az derece, kademe ve aylık tarihini alanlarını seçmeniz gerekmektedir. "Makam Temsil Görev Tazminat" göstergeniz varsa ilgili makamı giriniz.

Yapılan emekli maaşı hesaplamaları ve ikramiye hesaplamaları, sadece girilen bilgiler baz alınarak yapılmaktadır. Emekli maaşı hesaplamalarınızın bu uygulama kullanılarak yapılmasının, herhangi bir resmiyet içermediğini tekrar belirtmek zorundayız. Emekli maaşı hesaplamaları