4500 TL üzeri emekli aylıklarından vergi alınmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’nın gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) yetkililerinden oluşan heyeti kabul etti.

ELCİL

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, söz konusu yasanın, Ocak 2011 sonrası ile öncesinde kamuda işe girenler arasında “ciddi ayrımcılık” yarattığını söyledi.

Ülkenin ekonomik sıkıntılarının bilincinde olduklarını ve sorumluluk paylaşmaya da hazır olduklarını kaydeden Elcil, “Yalnız 2011’den sonra işe girenlerin günah keçisi olarak görülmesi ve tüm bütçe eksikleri ile ekonomik dar boğazın yükünün onların üzerine yıkılmasını doğru görmüyoruz” dedi. Elcil, yasada düzenleme yapılarak kamuya giriş maaşının “insanca yaşanabilecek seviyeye çıkartılmasını” istediklerini kaydetti.

Söz konusu yasanın eğitim ve sağlık alanlarında niteliğin düşmesine neden olacağını savunan Elcil, yasa nedeniyle nitelikli elemanların ülkeyi iş için terk etmeyi tercih etmek zorunda kalacağını; bunun da halihazırda başladığını iddia etti.

Yasanın toplum üzerinde olumsuz etkilerinden diğer bir tanesinin ise gençliği ülkede tutmayı zorlaştıracak olması olduğunu kaydeden Elcil, “Bu yasa toplumu yok oluşa doğru teşvik eden bir yasadır” dedi.

“4500 TL ÜZERİ EMEKLİ MAAŞLARINDAN VERGİ ALINMALI”

Kamu’ya yeni girenler bin 450 TL alırken, bazı emeklilerin 8 bin TL maaş almasını “insafsızlık” olarak değerlendiren Elcil, yüksek emekli maaşı alanların vergilendirilmesi gerektiğini savunarak “4 bin 500 üzeri emekli maaş alanlardan vergi alınmasını doğru görüyoruz” dedi.

“Astronomik” emekli maaşı alanların bulunduğunu iddia eden Elcil, “Özellikle siyasi mevkiden emekli olanlar arasında, evine, yeni yılda 13’üncü maaşla birlikte 42 bin TL üzerinde maaş girenler olduğunu” söyledi.

GÜRPINAR

Bakan Aziz Gürpınar da kabulde yaptığı açıklamada, Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Diğer Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’nın hükümette ele alınmakta olduğunu söyledi.

Gürpınar, “Bu konuda; bir takım düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda bir takım çalışmalar yapılması gerektiğini düşünmekteyim” dedi.