2014 Yerel Seçimler Seçmen Sorgulama

2014 Yerel Seçimler Seçmen Sorgulama için muhtarlık bölgesi seçmen listeleri 23 Ocak 2014 Perşembe günü askıdan kaldırılacak. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili kura ise 27 Ocak 2014 Pazartesi günü çekilecek.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 30 Mart 2014'te yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin belirlediği seçim takvimine göre, muhtarlık bölgesi seçmen listeleri 23 Ocak'ta askıdan inecek, aynı gün YSK'nın portal adresi olan www.ysk.gov.tr'de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması işlemi de sona erecek.

2014 Yerel Seçimler Seçmen Sorgulama Nasıl Yapılır ?

Seçmen Sorgulama

YSK'nın portal adresinden bugüne kadar yaklaşık 6,5 milyon seçmen sorgu yaparken, sorgu ekranı 23 Ocak'ta kapanacak. Vatandaşlar, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini ise 18 Şubat 2014'ten sonra aynı adresten sorgulayabilecek.

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili 27 Ocak Pazartesi günü kura çekilecek. YSK, bugün siyasi partilerden kuraya katılacak temsilci adlarının bildirilmesini isteyecek.

Siyasi partilerin önseçim yöntemiyle aday belirlemesi yapacakları seçim çevrelerine ilişkin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilen listeler ile önseçim dışında bir yöntemle aday yoklaması yapacakları seçim çevrelerine ilişkin olarak ilçe seçim kurulu başkanlıklarına verdikleri listeler, 27 Ocak'ta askıya çıkarılacak. Önseçim, aday yoklaması seçmen listelerine yapılacak itirazlar da bu tarihte başlayacak.

2014 Yerel Seçimler Seçmen Sorgulama

Not:

  • Adres bilginizde değişiklik varsa ilgili nüfus müdürlüklerine,
  • Engellilik (görme ve ortopedik engellilik) durumunuz varsa bizzat veya bir yakınınız aracılığıyla,
  • Seçim dönemlerinde; ikamet ettiğiniz ilçe seçim kurullarına,
  • Seçim dönemleri dışında; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne müracaat ediniz.