2014 Kurban Bayramı Ne Zaman ve Bayram Tatili Kaç Gün

2014 Kurban Bayramı ne zaman ve bayram tatili kaç gün? 2014 resmi tatil günleri ne zaman, resmi tatil günlerinin tam listesi burada.
Hükümet Kurban Bayramını 5 güne uzattı. Tüm kamu personeli memurlar, çalışanlar, Kurban Bayramı arifesi 3 Ekim Cuma günü yarım gün idari izinli sayılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla kamu kurumlarına yazı gönderildi.

Gerekli tedbirlerin alınarak devlet hizmetlerinin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 2014 Kurban Bayramı'nın arifesi 3 Ekim 2014 Cuma günü yarım gün idari izinli sayılacak. Böylece, Kurban Bayramı izni kamu personeli için toplamda 5 gün olacak.

2014 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

  • 3 Ekim Cuma - Kurban Bayramı arefesi
  • 4 Ekim Cumartesi - 1. gün
  • 5 Ekim Pazar- 2. gün
  • 6 Ekim Pazartesi - 3. gün
  • 7 Ekim Salı - 4. gün

İslamiyette İlk Kurban Bayramı Ne Zaman Kutlandı ?

İslami kaynaklarda belirtildiğine göre ilk Kurban Bayramı bundan tam 1390 yıl önce tarihler 624 yılını gösterdiğinde Medine'de, Hz. Muhammed'in "İlk Kurban Bayramı" namazını kıldırmasının akâbinde kutlanmıştır. O tarihten sonra da gelenek haline gelmiş ve bu yıllara kadar ulaşmıştır. Hz. Muhammed ilk Kurban Bayramı'nda 2 kurban kestirmiş ve bunlardan bir tanesinin duasını: "Allah'ım! Bu senin birliğine ve senden bana gelenlere şehâdet eden bütün ümmetim namınadır." şeklinde yaparken, diğerinin duasını: "Allah'ım! Bu da, Hz. Muhammed ve peygamber efendimizin ev halkı içindir." diye yapmıştır.

Kurban Bayramı Çocuklara Nasıl Anlatılmalı

Bayramların ne demek olduğu ve içinde hangi kavramların yer aldığı; çocuklara, yaş gruplarına uygun şekilde hissettirilmelidir. Kurban bayramının da salt hayvan kesmek olmadığı, insanların birbirlerine yakınlaşmalarına vesile olduğu, kurban kesemeyecek kadar ekonomik yetersizlikte olanların ya da kesmeyenlerin ikram olarak gelen kurban etlerini kabul etmeleriyle aralarında bir yakınlık doğacağı, sağlıklı beslenebilmemiz için kurbanlık hayvanların olduğu, her gün beslenme adına binlerce hayvan kesildiği anlatılmalıdır.

Bayram Namazı Saatleri