2013 temmuz memur zammı ne kadar

2013 memur zammı TÜİK 2013 yılının ilk 5 ayında gerçekleşen TÜFE artış oranını yüzde 3.21 olarak belirlendi. Temmuz'da en düşük memurlara zam alabilir. Peki Temmuz'da memurlar ne kadar zam alacaklar? Temmuz memurlar zam alacak mı? Memur Enflasyon Farkı Alabilecek mi? İşte detaylar...
2013 yılının ilk 5 ayında gerçekleşen TÜFE artış oranını yüzde 3.21 olarak açıklandı. Bu da memur ve memur emeklisine, Temmuz ayında enflasyon farkı ödenmesi ihtimalini güçlendirdi. Mayıs ayı itibarıyla yüzde 0.21 gibi bir enflasyon zammına hak kazanan, kamu çalışanı ve emeklilerinin ne kadar zam olacağı ise, Haziran ayı TÜFE artış oranıyla netleşecek.

Ancak Mayıs ayındaki rakamlara göre enflasyon farkını yüzde 0.21'den hesaplarsak, Temmuz'da en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 3.21 artacak.

Bu hesapla maaşlara 35 lira zam yapılacak. En düşük memur emeklisi maaşı bin 86 liradan bin 121 liraya çıkacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı bin 86 lira. Enflasyon farkı olmadan, sadece yüzde 3 zamla yapılan hesaplamaya göre, en düşük

memur emeklisi maaşı Temmuz'da, bin 119 lira olacak. Öte yandan; Memurlarla birlikte Temmuz'da zam alacak olan memur emekli leri ve işçi emeklileri ayrıca enflasyon farkı da alacak. Bu durum yaklaşık 10 milyon emekli için önümüzdeki Temmuz'u zam ayı haline getirdi.

Bu ay sonunda hesaplanacak olan yılın ilk 6 ayı ile ilgili enflasyon oranı emeklilerin ne kadar fark alacaklarını da belli edecek. Enflasyon oranı yapılacak zamdan daha yüksek çıktığı zaman, emekliler aradaki farkı maaş larına zam olarak görüyor.

Bu yüzden ay sonunda ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon büyük önem kazanıyor. Emekliler şimdi bu oranın ne kadar çıkacağını beklemeye başladı. Bu orana göre Temmuz maaşları farklı yatacak. Emekliler, hesaplanacak enflasyon farkını ve yapılacak rutin zammı Temmuz ayı maaşlarıyla birlikte görebilecek.