2013 e Okul lise kayıtları en son tarih ne zaman

e-Okul giriş ekranı E Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler tüm notlarına bakabiliyor. E Okul girişi zaman zaman yoğunluktan dolayı cevap veremiyor. E Okul bu anlamda veliler için çok önemli bir sistem. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor.
e Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenci velileri çocukların devamsızlıklarını hatta notlarını dahi takip edebilme imkanı buluyor. E Okul (E-Okul) giriş ve E-Okul (E Okul) veli bilgiedindirme sistemi 2007 yılından bu yana faaliyette. E-Okul girişi ile öğrenciler kendi karne notlarını ve devamsızlıklarını çok kısa bir sürede öğrenebiliyorlar.

İnternet teknolojisinin gelişmesi velilere de büyük kolaylıklar getirdi. E okul sistemi sayesinde öğrencileri kolaylıkla takip edebilen anne ve babalar, öğrenci notlarını öğrenmenin yanı sıra devamsızlık durumlarına da kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Bu sayede öğrenci üzerinde bir kontrol mekanizması geliştirme şansına sahip olan veliler, bilgisayar başından çocuklarının eğitim hayatını takip etme şansına sahip oluyorlar.

Çocuğunuzun Kaydının Hangi Okula Çıktığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Çocuğunuzun kaydının hangi okula çıktığını E-okul aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme SistemiE Okul (VBS) Giriş İçin Tıklayın..!

E okul sistemini kullanabilmek için öğrencinin TC kimlik ve okul numarasını bilmek yeterli oluyor. Bu iki bilgiye sahip olan veliler E Okul sisteminden öğrenci bilgilerine ulaşabiliyor. E Okul sistemi içerisinde ise öğrencinin ders notları, devamsızlık durumu ve disiplin suçları gibi bilgiler yer alıyor. Öğrencinin yazılı sınavda aldığı not ders öğretmeni tarafından sisteme giriliyor. Devamsızlık ta ayrı şekilde sisteme işlenerek öğrenci velisinin durumdan haberdar olması sağlanıyor. Daha önceki yıllarda öğretmenlerle yüz yüze görüşmek zorunda kalan veliler artık E Okul sistemi sayesinde kolaylıkla istediği bilgiye ulaşabiliyor.

Diğer taraftan; İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, düzenlediği basın toplantısında depreme karşı "Bir Saat Bir Hayat" kampanyası ile İstanbul halkını güvenli yaşam eğitimlerine katılmaya davet etti.

İstanbul Valiliğince, depreme karşı halkı bilinçlendirerek ve katılımlarını sağlayarak muhtemel can ve mal kayıplarını en aza indirgeyecek çalışmaların hız kesmeden sürdürüldüğünü, bu kapsamda "Bir Saat Bir Hayat" temalı yeni bir kampanyanın başlatıldığı açıklandı. Vali Yardımcısı Günay Özdemir kamuoyunu "Bir Saat Bir Hayat" kampanyası hakkında bilgilendirmek ve daha fazla insanın eğitim almasını sağlamak için 14 Ağustos itibariyle kapsamlı bir iletişim kampanyası yürütüleceğini ifade etti.

Depreme karşı "Bir Saat Bir Hayat" kampanyasının amacı
"Bir Saat Bir Hayat" kampanyası, bireylerin ve kurumların afetlere karşı alabilecekleri önlemler hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri ile toplum genelinde güvenli yaşam kültürünün oluşmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca acil durum karşısında mevcut müdahale kapasitesini harekete geçirerek, bireyin kendi kendine yardım etme becerisi geliştirmesini destekliyor. Eğitimler, modern afet yönetiminin dört evresi için (zarar azaltma, hazırlık, müdahale, iyileştirme) hazırlığı kapsayacak şekilde tasarlandı. Afetlerle ilgili temel kavramlar, İlk 72 saat için hazırlık ve olası bir deprem anındaki doğru davranış şekilleri ile birlikte kendi yaşam çevremizden başlayarak alacağımız küçük önlemlerin zarar azaltmadaki öneminin aktarılması ve afetlere dirençli toplumların oluşturulması eğitimlerin konuları arasında yer alıyor.

Bir saat eğitimle bir ya da birden çok hayat kurtulabilir!
İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir "bir saatle bir ya da birden fazla hayatın kurtulma şansının olabileceğini belirterek depreme karşı "Bir Saat Bir Hayat" eğitimlerinin 3 seviyeden oluştuğunu kaydetti. Birinci seviye eğitimde; bireye afet öncesi, sırası ve sonrası için hazırlık konusunda farkındalık kazandırmak, İkinci seviyede; hazırlık konusunda bilgi ve beceri kazandırmak, Üçüncü seviyede; yerel afet gönüllüsü oluşturmak yani katılımcıların kentsel hazırlık ve hafif arama kurtarma çalışmalarını yapacak beceriye ulaşması hedefleniyor. Anaokulundan yerel yöneticilere kadar toplumun tüm kesimlerini kapsayan eğitim programları görsel sunum ve interaktif olarak gerçekleştiriliyor" açıklamasını yaptı.

Basın Toplantısına İstanbul İl AFAD Müdürü Gökay Atilla Bostan ile İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktör yardımcısı Fikret Azılı da katıldı.
Eğitimlere başvurularun 17-18 Ağustos ile 24-25 Ağustos tarihlerinde, İstanbul meydanlarında, AVM'lerde kurulacak olan stantlarda kabul edileceği belirtildi.